De locatie is prima bereikbaar vanaf vliegveld München (151 km, 1u41), vliegveld Innsbruck (72 km, 1u00) of vliegveld Salzburg (126 km 1u28). Wilt u met de auto? Dat kan prima, want de afstand (gemeten vanaf Utrecht) is circa 900 kilometer.

oostenrijk-wildschonau-skigebied

De Wildschönau regio

De directe omgeving, de Wildschönau regio, is zeer natuurrijk en leent zich bij uitstek voor activiteiten met grote groepen. In de zomer kunt u heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. In de winter is het een prachtig gebied om te skiën, te snowboarden of te rodelen. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau telt 109 km pistes. Heerlijk ontspannen dus, voor jong en oud!

Skiën in prachtige gebieden

De locatie ligt te midden van prachtige skigebieden. Zo is er Hopfgarten (12 minuten rijden, 8 km), onderdeel van Skiwelt Wilder Kaiser Brixental  (Met 284 km pistes en Oostenrijks grootste nachtskigebied).

Dit skigebied bestaat naast Hopfgarten uit o.a.:

Westendorf (16 minuten, 12 km) – Met uitgebreide après ski;
Brixen im Thale (20 minuten, 16 km);
Söll (23 minuten, 17km).

Oostenrijk-Niederrau-Penthouse-Hopfgarten-Salvenaland

Hopfgarten

In de zomer kan je in Hopfgarten en omgeving prachtig wandelen en met diverse liften omhoog. Verder bevindt zich in Hopfgarten het recreatiecentrum Salvenaland met buitenzwembad met zwemmeer, minigolf en zomerrodelbaan.

Kirchberg

Kirchberg (24 minuten, 21 km) vormt samen met Kitzbühel (31 minuten, 27 km) de Kitzbüheler Alpen (170 km pistes). Klaar met skiën? Ook in Kirchberg is veel après-ski.

In de zomer kan je net buiten Kitzbühel terecht bij de Schwarzsee, waar je o.a. met een bootje over een meer kan varen. Meer info

Oostenrijk-Niederrau-Penthouse-Kirchberg-Apres-Ski
Skigebieden-Kitzbuheler-Alpen-Skipas

Kitzbüheler Alpen SuperSkiCard

Met de Kitzbüheler Alpen SuperSkiCard kunt u terecht in 25 skigebieden in de omgeving met een totaal van 2750 km pistes. Deze pas geeft toegang tot bovengenoemde gebieden. Daarnaast kunt u hiermee o.a. ook terecht op de Kitzsteinhorn gletsjer bij Kaprun (1u35, 84 km) en in het skigebied van St. Johann in Tirol (46 minuten, 38 km).

Familiepark Drachental Wildschönau

In het centrum van Oberau / Wildschönau heeft eind 2020 een heel bijzondere attractie zijn deuren geopend. Het Familiepark Drachental is een attractiepark voor het hele gezin. Of het nu zomer of winter is: spel, plezier en spanning zijn gegarandeerd. Het park heeft zijn naam te danken aan de legendarische Wildschönau draak die staat afgebeeld op het wapen van de regio. Het hart van het park is de Drachentalflitzer, een moderne alpine achtbaan.

Drachental rodelbaan
Oostenrijk-Niederrau-Penthouse-Worgl-winkelstraat

En nóg meer..

Wörgl (10 minuten, 7 km), dat met de Bahnhofstrasse de op een na langste winkelstraat van Tirol heeft.

Kufstein (31 minuten, 28 km), waar je in de zomermaanden een hele leuke stoeltjeslift naar de bergtop kan nemen (Kaiserlift). Meer info

Innsbruck (56 minuten, 67 km) een mooie stad waar van alles te beleven valt. Meer info

Rattenberg (27 minuten, 21 km) de kleinste stad van Oostenrijk, staat bekend om de glasblazerijen. Meer info

Wildschönau kaart

Gedurende uw verblijf in Residenz Drachenstein Wildschönau ontvangt u geheel gratis een Wildschönau kaart. Met deze kaart krijgt u aantrekkelijke kortingen en gratis toegang tot diverse attracties in de omgeving. Zowel in de zomer als in de winter wordt deze kaart aan onze gasten aangeboden.

In de zomer heeft u met deze kaart gratis toegang tot een aantal gondelliften in de Wildschönau. Daarnaast o.a. ook gratis entree tot het buitenzwembad en het boeren museum in Oberau en de zilvermijn in Thierbach.

In de winter kunt u met de Wildschönau kaart gratis gebruik maken van de skibus. Tevens kan hiermee kosteloos een sneeuwschoenen wandeling worden gemaakt.

Op de site van de Wildschönau staan alle mogelijkheden van deze kaart uitgebreid opgesomd.

Wandelen

oostenrijk-wildschoenau-wandelen

Fietsen

oostenrijk-wildschoenau-fietsen

Zwemmen

oostenrijk-zwemmen

Rodelen

Oostenrijk-Niederrau-rodelen

Skiën

oostenrijkst-wildschonau-ski

Apres-ski

oostenrijkst-wildschonau-niederrau-apres-ski